I. Székelyföldi Fotóbiennálé

Kovászna és Hargita Megyék Tanácsai, a Camera Club Siculorum Fotóklub, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Hargita Megyei Kulturális Központ meghirdetik az I. Székelyföldi Fotóbiennálét, a Romániai Fotóművészek Szövetségének és a Magyar Fotóművészek Világszövetségének védnökségével.

Az I. Székelyföldi Fotó biennále szervezői az alábbi kategóriákat határozták meg:

A. Székelyföld értékei kategória (a felvétel kizárólag Székelyföld területén készülhet, témája lehet: építészet, népviselet, ünnepek, hagyomány, szokások, stb. A képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét. A beküldött képeket az alapvető képjavításokon kívül (gradációs görbék, színegyensúly, fényerő/ kontraszt, színezet/telítettség, szépia stb.) nem lehet manipulálni. A kép egyes részleteinek módosítása nem megengedett. A zsűrinek jogában áll bekérni az eredeti felvételt.

B. Fekete - fehér fotó kategória (a felvétel lehet: portré, természet, állatvilág, makro, akt, stb. a képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét)

C. Színes fotó kategória (a felvétel tartalmazhat: portré, természet, állatvilág, makro, akt, stb. A képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét)

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:

Bárki részt vehet a pályázaton, életkortól és foglalkozástól függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai.

  • A pályázatra kategóriánként maximum 4 képpel lehet nevezni, egy felvétel csak egy kategóriában szerepelhet.
  • A pályázatra a képeket digitális vagy digitalizált felvételként. jpg formátumban kell beküldeni.
  • A képfájlok elnevezése a következő sorrend szigorú betartásával kell történjen: Családnév Keresztnév_kategória_sorszám_kép címe (a pályázó családneve és keresztneve egybeírva). Példa: Szigmond Attila_A_01_Teli_Reggel.jpg